Interpuls festival

I morgen og lørdag skjer Interpuls festival i Kulturkirken Jakob. Arrangørene har skjønt det. Det blir moderne klassisk- og grenselandmusikk, ikke av den tanngnissende keiserens nye musikk-typen, men deilig, substansiell, og kroppslig engasjerende, deriblant moderne klassikere av Steve Reich og Philip Glass pluss noen norske komponister hvorav noen har urfremføringer. Arrangørene har virkelig skjønt det. Korte konserter- pulser – på 20min og popcorn, alkohol og festivalmat i de mange pausene – interpulsene. Musikken, sjeleføden, er i sentrum, men alle sanser og behovet for pusterom, skravlerom og pirring av smaksløkene settes ikke til side. Ting skjer i “rommet mellom slagene”, som de sier. Og der er kanskje du, midt i stemninga, midt i verden.

Jeg får en ny versjon av “Love Theme” fremført lørdagen, av helt fantastiske musikere – Uno Alexander Vesje på harpe, Matias Jentoft på fiolin, og Sverre Barratt-Due på cello, og samme kveld får man høre Fredrik Høyer, Anna Berg og mange fler. Jeg gleder meg virkelig til hele denne musikerdrevne festivalen. Hashtag publikumsutvikling, hashtag neoklassisk musikk, hashtag musisering, hashtag det er her det skjer. Varm takk til Daniel Lyngstad for invitasjonen! ❤

Published by Solveig

I make things happen. Artist and producer for PYSJ Composer for Solveig Sørbø Producer of MusicLab Radio podcaster for Solveigs Speisa Musikk Manager for i love yellow and soursoil rec Communication and documentation for Barokksolistene

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: